De Omgeving, Havelte / Drenthe e.o

In de omgeving van camping De Klaverkampen te Havelte (Drenthe) is veel te doen en te bezoeken.
Havelte ligt in een bosrijke omgeving, een van de mooiste plekjes van Drenthe en buiten het heerlijk kunnen wandelen is er veel meer te doen en te bezoeken.
Hieronder ziet u een greep uit de mogelijkheden. Wilt u meer weten dan kunt u bij ons aan de receptie meer informatie krijgen. 

Clements kerk De Clemenskerk dateert uit 1310. Aanleiding om deze Romaanse kerk te bouwen was de afsplitsing van de Clemenskerk te Steenwijk. In 1450 vond er een verhoging van de kerk plaats in Gotische stijl. Rond 1500 werd het koor aan de kerk gebouwd. In 1598 ging de kerk over naar de hervorming. Van april 2000 tot half juni 2002 vond een grondige restauratie plaats. De Clemenskerk herbergt het zogenaamde Chamadron, een muziekinstrument waarvan vijftig koperen trompetten uit de toren steken. Het wordt in het hoogseizoen iedere zaterdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur bespeeld.
Hunebedden Een hunebed vormde zo'n 4000 jaar geleden de begraafplaats voor meerdere generaties achtereen. Hetgeen wij nu als hunebed bestempelen is in feite het overgebleven skelet van zo'n groepsgraf. De twee hunebedden aan de voet van de Havelterberg mogen gerekend worden tot de grootste en bovenal mooiste van Drenthe.
De hunebedden vindt u aan de Hunebeddenweg, een zijweg van de Van Helomaweg 
Mountainbiken

In Havelte en de directe omgeving zijn er vele mogelijkheden om te mountainbiken.
Ook kunt een een tocht meemaken met de Mountain bike club te Havelte

Voor meer informatie 'klik' hier

Met een legerauto het gebied verkennen Maak  met Jan en zn legertruck uit 1959 een rit door het Holtingerveld en de bossen en breng een bezoek aan de schaapskudde. Een leuke belevenis voor jong en oud. www.heideexpres.nl

--Ga terug--

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Camping De Klaverkampen, Slagdijk 2, 7971 RL  Havelte  (Drenthe) Tel:. 0521-341415

Copyright © 2012. All Rights Reserved.