Het plaatsje Havelte

Camping de Klaverkampen ligt in Havelte (Drenthe) temidden van schitterend natuurschoon en verscheidene karakteristieke dorpen en buurtschappen die stuk voor stuk typisch Drentse kenmerken hebben. Geen wonder dat Havelte en omgeving geliefkoosd wordt als de Parel van Drenthe.

Deze voormalige gemeente is op 1 januari 1998 opgegaan in de nieuwe gemeente Westerveld. De Parel van Drenthe werd daarmee Drenthe op zijn allerbest! Maar liefst twee Nationale Parken en Het Dwingelderveld (Dwingeloo), Het Drents-Friese Wold (Diever) en natuurgebied Het Ooster- en Westerzand (Havelte), liggen er binnen de gemeentegrenzen.


Naast het natuurschoon vindt u in de omgeving van Havelte veel monumentale gebouwen, zoals de kerken in Havelte en Wapserveen (met de enige in Drenthe voorkomende authentieke klokkenstoel), de heerlijkheid Overcinge, oude Saksische boerderijen, een korenmolen en schaapskooi met kudde. Havelte beschikt over een zeer uitgebreid fietspadennet, een mooi openluchtzwembad, een 18-holes golfbaan, een midgetgolfbaan en een grote speeltuin.

 

Het hele jaar door is het goed toeven in Havelte en omgeving en 's zomers is het er bovenal gezellig!
Er worden veel evenementen georganiseerd.

Een aantal voorbeelden: 

Golfen in Havelte

Golfclub Havelte
In Zuidwest-Drenthe, tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte, Gemeente Westerveld, grenzend aan het natuurgebied "Het Uffelterzand", ligt de mooie 18-holes baan met A-status van de Golf Club Havelte.  Dichtbij het clubhuis vindt u tevens de driving range en de pitching en putting greens.
 Website: www.golfclubhavelte.nl

Schaapskudde Holtingerschaapskudde 
De herder gaat weer met de kudde van maar liefst 300 schapen de heide op.
De kudde vertrekt om ongeveer 10.00 uur en is weer bij de kooi tegen 16.00 uur.
Website: www.deholtingerschaapskudde.nl

Meer informtatie?  www.havelte.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Camping De Klaverkampen, Slagdijk 2, 7971 RL  Havelte  (Drenthe) Tel:. 0521-341415

Copyright © 2012. All Rights Reserved.